TAWARAN ISTIMEWA
Sempena menyambut Bulan Ramadhan dan Syawal yang akan tiba, kami menjual rempah (serbuk) Rendang Tok Resipi Che' Nab.
Adunan rempah ini cukup untuk memasak sekilo daging lembu, kambing atau ayam.
Harga : RM3.50
Berat : 100gram
Kod Produk : 080901
Kaedah penyediaan : Sangat mudah
Resipi akan diberikan PERCUMA dengan setiap pembelian rempah.
-TRADITIONAL MADE EASY-
Resipi Tradisi Asli, Anda pasti berpuas hati :o)
Resepi Rendang To' Che Nab
Bahan-bahan
Kuantiti
Rempah Rendang Tok Che Nab
Sebungkus
Daging/ ayam/ kambing
Sekilo
Sekilo
Bawang merah
15 ulas
15 ulas
Kerisik
½ biji kelapa
½ biji kelapa
Lengkuas
RM1.00
RM1.00
Bawang putih
5 ulas
5 ulas
Halia
2 inci
2 inci
Serai
3 batang
3 batang
Daun kunyit
2 helai
2 helai
Gula melaka
Seketul (60 sen)
Seketul (60 sen)
Santan
Sebiji kelapa/ ½ kg / RM2.00
Sebiji kelapa/ ½ kg / RM2.00
Garam dan gula pasir secukup rasa
Secukup rasa
Secukup rasa
Minyak masak
Sesenduk
Sesenduk
Belacan ( Jika mahu)
Seketul (RM1.00)
Kaedah memasak:
1. Bawang merah dan bawang putih dihiris halus
2. Kisar halia
3. Kisar lengkuas, buang airnya, perah sehingga kurang kandungan airnya
Nota: kisar halia dan lengkuas secara berasingan
4. Panaskan kuali dan masukkan daging, rempah, bawang merah dan putih, lengkuas, halia, kerisik, serai, gula Melaka, gaul dan kacau sehingga keluar air daging tersebut.
5. Masukkan santan dan daun kunyit ( yang dipintal atau dihiris halus) dan masak sehingga kering.
6. Petua: jika anda mahu rendang anda menjadi lebih garing, masukkan sesenduk minyak masak di akhir proses.
7. Masukkan garam dan gula secukup rasa.
Selamat mencuba
Terima kasih kerana melanggan di www.drmpuostore.blogspot.com
Seketul (RM1.00)
Kaedah memasak:
1. Bawang merah dan bawang putih dihiris halus
2. Kisar halia
3. Kisar lengkuas, buang airnya, perah sehingga kurang kandungan airnya
Nota: kisar halia dan lengkuas secara berasingan
4. Panaskan kuali dan masukkan daging, rempah, bawang merah dan putih, lengkuas, halia, kerisik, serai, gula Melaka, gaul dan kacau sehingga keluar air daging tersebut.
5. Masukkan santan dan daun kunyit ( yang dipintal atau dihiris halus) dan masak sehingga kering.
6. Petua: jika anda mahu rendang anda menjadi lebih garing, masukkan sesenduk minyak masak di akhir proses.
7. Masukkan garam dan gula secukup rasa.
Selamat mencuba
Terima kasih kerana melanggan di www.drmpuostore.blogspot.com
No comments:
Post a Comment
Thank you for your comment. Have a nice day ;)